Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Нижньосірогозька територіальна громада

16.09.2024 13:42

Нова добірка актуальних можливостей та корисної інформації для ветеранів, ветеранок і членів їхніх родин від Українського ветеранського фонду

2b044a9a-bc8c-4513-9f62-d78086196d1b.jpg

🔹 Український ветеранський фонд запрошує на перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури “Коло ветеранів”, який відбудеться 22 вересня у Києві. Захід має на меті обʼєднати цивільних та військових, продемонструвати глибоку повагу суспільства до наших захисників та захисниць. На фестивалі буде представлено шість інтерактивних локацій, зокрема з адаптивних видів спорту, літературний простір, ярмарок, на якому можна буде придбати товари ветеранських бізнесів, фото- та артлокації. Спеціальний учасник фестивалю — музикант та військовослужбовець YARMAK. Вхід безкоштовний. Попередня реєстрація за посиланням: https://veteranfund.com.ua/fest/. З міркувань безпеки про місце та час події повідомимо листом. Детально: https://veteranfund.com.ua/festyval-kolo-veteraniv/.

🔹 Уряд зробив крок до надання статусу УБД в автоматичному режимі. Відповідну Постанову, розроблену фахівцями Міністерства у справах ветеранів України, прийнято на засіданні Кабміну 10 вересня. Документом впроваджується Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період дії воєнного стану у режимі реального часу. Новий Порядок визначає процедуру, підстави та перелік відомостей, які необхідні для надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період дії воєнного стану. Детально: https://cutt.ly/qeRJHacY.

🔹 ГО “Військова школа “Боривітер” запрошує ветеранів на вакансію інструкторів MDMP з попереднім навчанням. MDMP (Military Decision Making Process, військовий процес прийняття рішень) — це алгоритм роботи штабу для якісного аналізу завдання та розробки найефективнішого варіанту його виконання. Детально про обовʼязки та вимоги до кандидата: https://bit.ly/3AYx6eP. Резюме відправляти на пошту recruitment@boryviter.org.ua, вказавши назву посади. Кандидатів очікуватиме співбесіда та навчання від українських та іноземних інструкторів. Заявки приймаються до 27 вересня.

🔹 Програма реінтеграції ветеранів IREX запрошує у свою команду програмного офіцера, менеджера із субгрантів та закупівель, старшого спеціаліста програми, програмного асистента. Команда проєкту буде рада бачити серед нових колег ветеранів та ветеранок. Доєднуйтеся, якщо вам відгукується місія та цінності проєкту. Деталі за посиланням: https://cutt.ly/WeRJq4QA.

🔹 ГО “Інша Освіта” оголошує конкурс на стипендію у межах реінтеграційної програми для ветеранів і ветеранок в мистецтві та освіті ВІЛЬНО/VILNO. В межах першого раунду програми з жовтня 2024 по січень 2025 буде реалізовано: стипендію для 10 ветеранок та ветеранів у розмірі 600 євро; психологічну та/або юридичну допомогу (спільно з партнерами); спільні зустрічі для ветеранок та ветеранів з колегами з цивільного кола для відновлення зв’язків, обміну думками та синхронізації. Взяти участь у програмі та заповнити аплікаційну форму можна до 29 вересня 2024 року включно. Детальна інформація за посиланням: https://cutt.ly/EeRJ0Xrf.

🔹 Український ветеранський фонд оголошує новий набір у безплатну групу підтримки для людей, які переживають втрату рідної чи близької людини. Приєднуйтесь до групи, якщо від часу втрати минуло до 4 місяців. Зустрічі модеруватимуть фахові психологи. Тривалість кожної зустрічі — 2 години. Кількість учасників – 7–10. Зустрічі відбуватимуться щопʼятниці, о 19:00, онлайн на платформі Google Meet. Старт групи у вересні. Перед формуванням групи передбачено індивідуальну консультацію. Зареєструватися на консультацію можна за посиланням: https://forms.gle/4rNaLHyzRB2kh82h7. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Ветеранів та членів їхніх сімей, які мешкають або зареєстровані як ФОП на території Львівської територіальної громади, запрошують взяти участь у програмі «Відвага до бізнесу». Після 10-денного курсу бізнес-тренінгів учасники зможуть отримати гранти від 4 до 5 тис. дол. та 100 тис. грн для започаткування чи розвитку своєї справи. Реєстрація триває до 27 вересня. Подробиці: https://cutt.ly/meRJLi5l.

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Український ветеранський фонд Мінветеранів