Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Нижньосірогозька територіальна громада

05.09.2024 11:23

Державна реєстрація прав на нерухоме майно в електронній формі через Портал Дія

1203ad74-5645-4937-bcf8-792eb89479aa.jpg

💻 Державна реєстрація прав на нерухоме майно, реєстрацію яких проведено до 01 січня 2013 року відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, може проводитися за заявою, поданою в електронній формі через Портал Дія.

Зазначена послуга була запроваджена Міністерством юстиції України разом із Міністерство цифрової трансформації України.

📌 На сьогодні державна реєстрація прав на нерухоме майно через Портал Дія доступна вже у 20 областях, а саме: у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано- Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

👉 Щоб зареєструвати нерухомість на порталі Дія, потрібно вибрати відповідну послугу (https://diia.gov.ua/services/derzhavna-reyestaciya-prav- na-neruhome-majno) та внести необхідну інформацію та скановані копії документів і засвідчити заяву електронним підписом. Після цього державний реєстратор, за необхідності, самостійно надішле запит у бюро технічної інвентаризації, а потім внесе дані в реєстр.