Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Нижньосірогозька територіальна громада

23.08.2024 11:59

ЧИ МОЖНА ПРИВАТИЗУВАТИ ЗЕМЛЮ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ?

36edde6c-9505-4318-ab3f-206f2961715e.jpeg

ЧИ МОЖНА ПРИВАТИЗУВАТИ ЗЕМЛЮ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ?

Під час дії воєнного стану в Україні діє заборона на:

❌ безоплатну передачу земель державної та комунальної власності в особисту власність;

❌ отримання дозволів на розроблення документації землеустрою з метою такої передачі (підп. 5 п. 27 розд. Х Земельного кодексу України).

✅Проте, ці заборони не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд). Тобто, якщо на земельній ділянці розташований житловий будинок або раніше було передано земельну ділянку в користування, громадяни мають право на отримання цієї земельної ділянки у власність.

Важливо: алгоритм реєстрації земельної ділянки у власність (для будівництва житлового будинку, ведення садівництва, городництва) полягає у послідовному замовленні через ЦНАП наступних послуг:

Крок 1️⃣ «Рішення про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам в м. Кременчуці (із земель комунальної власності у власність чи користування для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва, городництва, сінокосіння, ведення особистого селянського господарства, будівництва індивідуальних гаражів)» 

Крок 2️⃣ Заявник звертається до землевпорядної організації для розроблення документації із землеустрою.

Крок 3️⃣ «Державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу із державного земельного кадастру»

Крок 4️⃣ «Рішення про передачу у власність, надання у постійне користування та оренду земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності» 

Крок 5️⃣  «Державна реєстрація права власності на нерухоме майно» 

📖Якщо суб’єкт звернення уже скористався своїм правом на безоплатну передачу у власність земельної ділянки по бажаному виду використання, то, за потреби, особа може взяти в оренду земельну ділянку.