Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Нижньосірогозька територіальна громада

08.07.2024 09:24

Оформлення ліцензій та дозволів для бізнесу відбуватиметься в кілька кліків на порталі Дія

668b862d820a1__450217629_861617092657886_8268290264090186235_n.jpg

Хочете відкрити, наприклад, ветеринарну клініку й почати лікувати тваринок? Для цього треба отримати ліцензію від Держпродспоживслужби на провадження господарської діяльності. Сфера бізнесу може бути будь-якою, а от вимоги одні — треба дозвіл та ліцензія.

Скоро поїздки до органів із заявами, копіями документів та їх описом залишаться в страшному сні. Бо процес відбуватиметься в кілька кліків. Уряд ухвалив постанову та дав старт системі єДозвіл для бізнесу. Скоро в Дії запрацює перший етап проєкту — п’ять послуг для отримання ліцензій та декларації у сфері охорони праці. Поступово перелік розширюватиметься.

Так підприємці зможуть онлайн:

📌 подавати документи

📌 відновлювати чи анулювати ліцензії

📌 відстежувати прогрес в обробці документів

📌 оплачувати надання адмінпослуг

📌 подавати скарги на дії органу ліцензування

Функціонал єДозволу буде також доступний у межах комплексної послуги е-Підприємець на порталі Дія.

Діє, розкажи, як працюватиме єДозвіл👀

Ви подаєте заяву та документи в систему 👉🏻 їх автоматично перевірятиме спеціальний алгоритм👉🏻 система визначить рівень ризику та вибере тип процедури реєстрації документів.

Все ок? Документи автоматично зареєструють.

Алгоритм знайшов ризик? Вашу заяву розгляне представник держоргану і надасть відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

Вже готуємо єДозвіл до бета-тесту, тож стежте за новинами💌

Проєкт реалізується Міністерством економіки спільно Міністерством цифрової трансформації та фінансується Європейським союзом у межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP, а також проєкту DT4UA, що впроваджує Академія електронного управління Естонії. Консультаційна підтримка щодо розробки нормативно-правових актів для системи здійснюється проєктом EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta за фінансової підтримки Європейського Союзу.