Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Нижньосірогозька територіальна громада

09.09.2024 09:15

Добірка актуальних можливостей та корисної інформації для ветеранів, ветеранок і членів їхніх родин

53e46706-7b18-4c18-a2df-758670256c56.jpg

🔹 Міністерство у справах ветеранів України підготувало покрокову інструкцію з призначення та виплати одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі загибелі військового чи поліцейського. За посиланням https://cutt.ly/6eW6PQYm ви дізнаєтеся: хто має право на ОГД, які документи потрібні, куди звернутися, щоб призначили допомогу, а також знайдете зразки відповідних заяв.

🔹 На час воєнного стану військові та учасники бойових дій звільняються від сплати відсотків за користування кредитом. Як скористатися цією пільгою — пояснюють юристи Українського ветеранського фонду: https://cutt.ly/xeW6RAHJ.

🔹 Компанія EPAM запрошує українських ветеранів на спеціальну програму, яка допоможе опанувати нову ІТ-професію та отримати необхідні знання і навички для старту кар'єри в ІТ. Початок навчання у жовтні 2024 (реєстрація відкрита до закінчення місць у групі). Кількість учасників в групі: до 50. Мова навчання: українська. Програма безкоштовна на всіх етапах для всіх учасників, заняття відбуватимуться онлайн тричі на тиждень (лекції, практичні заняття, обговорення виконаних завдань та відповіді на запитання). Деталі та реєстрація: https://training.epam.ua/ua/training/4238.

🔹 Київська школа економіки (KSE) та Мінцифри на платформі Дія запустили освітній серіал “Гранти для ветеранів”. Цей серіал про те, як ветеранам, ветеранкам і членам їхніх родин отримати гранти на започаткування чи розвиток власного бізнесу. В 11 серіях по 10-15 хвилин експертки з KSE розповідають про особливості найпопулярніших грантових програм: які вимоги до учасників програм, яку суму можна отримати, скільки людей необхідно працевлаштувати, чи потрібно повертати кошти державі; які є реєстри для перевірки ділової репутації; як формувати бізнес-ідею та писати бізнес-план; як прописати бюджет і підготуватися до співбесіди в центрі зайнятості. Дивитися можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/grants-for-veterans.

🔹 Проєкт з адаптивного скелелазіння Climb to Life, створений за ініціативи Федерації альпінізму і скелелазіння України, запрошує ветеранів у групу з адаптивного скелелазіння. Адаптивне скелелазіння — це фізичне і духовне відновлення через спорт та інтеграцію у спільноту скелелазів. Підходить для людей з порушеннями рухової функції, зору, слуху, при ПТСР, тривожних розладах, депресії. Для ветеранів заняття безкоштовні. Тренування відбуватимуться у понеділок та середу з 11:00 до 13:00 на скеледромі «Гіперіон» (станція метро «Тараса Шевченка»). Запис та детальна інформація — за номером: 050 418 19 47 (будь-які месенджери).

🔹 Superhumans збирає оркестр ветеранів на протезах, щоб вкотре довести світу, наскільки сильними, стійкими та талановитими є українці, навіть у такі темні часи. Запрошують запротезованих ветеранів та ветеранок або цивільних музикантів, які внаслідок війни втратили кінцівку чи кінцівки, але після успішного протезування та реабілітації знову повернулися до гри на будь-якому музичному інструменті. Деталі: https://cutt.ly/yenP18O0.

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Український ветеранський фонд Мінветеранів